• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

Bedrijfslabel kantoorIk wil een energielabel voor mijn bedrijfspand aanvragen maar hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u uw bedrijfspand gaat verhuren of verkopen heeft u een energielabel nodig. Deze moet aanwezig zijn op het moment van overdracht van het pand. Dus voordat het moment van overdracht is moet u de aanvraag voor het energielabel plaatsen zodat wij tijd hebben om de opname in te plannen en het energielabel uit te werken.

 

 

Als u de aanvraag bij ons geplaatst heeft sturen wij u een offerte gebaseerd op het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand. Hier komen geen extra kosten bij. We tellen de vierkante meters die gebruikt worden als opslag, bedrijfshal, werkplaats of loods niet mee. Deze hebben namelijk vrijstelling van het energielabel.

 

Nadat u schriftelijk akkoord bent gegaan met de offerte plannen we de afspraak in. Op het moment van de afspraak komt er een adviseur van ons bij u langs. Hij gaat uw pand in kaart brengen. Hierbij wordt er gekeken naar de isolatie van de vloeren, gevels en dak. Het type glas dat u in uw pand heeft. Welke installaties er worden gebruikt om te koelen en verwarmen. Het soort verlichting dat gebruikt wordt en andere factoren die invloed hebben op het energiegebruik.

 

Wanneer de adviseur alle informatie verzameld heeft werkt hij dit uit. Hieruit komt het energielabel welke wij dan melden en registreren bij de RVO.

 

Normaal gesproken ontvangt u binnen 1 week na opname uw energielabel via de mail. Mocht u er meer haast mee hebben kunt u dit natuurlijk altijd even aangeven bij uw offerte aanvraag. Dan kunnen we hier rekening mee houden.

 

Adviesrapport opstellen

Als uw kantoorpand lager uitkomt dan een Energielabel C is het wellicht verstandig om ook een adviesrapport op te laten stellen. Per januari 2023 is het voor kantoorgebouwen groter dan 100 m2 namelijk verplicht om minimaal energielabel C te hebben. In dit adviesrapport kunt u vinden welke maatregelen u moet nemen om uw energielabel te verbeteren. In onze volgende blog kunt u nog veel meer lezen over hoe dit in zijn werk gaat!

 

Wilt u liever direct een adviesrapport bij ons aanvragen kan dat natuurlijk ook. Stuur dan een email naar info@energielabelbedrijfspand.nl of bel naar 085 – 024 0700

Realisatie door Hetworks