• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

Energielabel bedrijfspand Schiedam

 

 

Energielabel Bedrijfspand verzorgt energielabels voor verschillende soorten utiliteitsgebouwen door heel Nederland.

 

 

 

Denk hierbij aan kantoorpanden, winkelpanden, bedrijfsverzamelgebouwen, gezondheidsgebouwen et cetera. Deze utiliteitsgebouwen zijn namelijk al vanaf 2015 verplicht om een energielabel te hebben wanneer het pand verkocht of verhuurd gaat worden. Ondanks dat dit al een tijd verplicht is weten veel pandeigenaren hier nog niet van.

 

De kosten voor het opstellen van een energielabel baseren wij op het aantal vierkante meters van het pand. Het scheelt vaak ook in de prijs wanneer er goede tekeningen aanwezig zijn waar de adviseur gebruik van kan maken. Dit scheelt dan namelijk weer in de opname tijd.

 

Vanaf 2030 wordt het voor utiliteitsgebouw met een kantooroppervlakte groter dan 100 m2 verplicht om minimaal een energielabel A te hebben. Energielabel Bedrijfspand biedt daarom ook adviesrapporten aan. In zo’n adviesrapport kunt u vinden welke veranderingen en aanpassingen er nodig zijn om te gaan voldoen aan het energielabel A.

 

Een groot gedeelte van de kantoorgebouwen voldoen op dit moment nog niet aan energielabel C en zij zullen hier wel echt aan moeten gaan werken. Deze panden mogen namelijk zelfs niet meer gebruikt worden als kantoorgebouw als ze geen energielabel C hebben.

Het is daarom niet onverstandig om in ieder geval alvast te inventariseren wat er voor nodig is om uw label te verbeteren.

In sommige gevallen kan het veranderen van de huidige conventionele verlichting naar LED verlichting al een stap in uw label opleveren. In andere gevallen zijn er meer aanpassingen nodig om uw label te verbeteren.

Ook zijn er een aantal subsidies beschikbaar om de investeringskosten die nodig zullen zijn iets te drukken. Enkele voorbeelden van subsidies die u zou kunnen aanvragen zijn ISDE-subsidie, fiscale subsidie of de energie-investeringsaftrek.

 

U kunt bij Energielabel Bedrijfspand uiteraard ook eerst uw energielabel op laten nemen en af laten hangen van de uitkomst of u wel of geen adviesrapport aan wilt vragen. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Realisatie door Hetworks