• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

energielabel bedrijfspand pandenBoete energielabel

Enkele pandeigenaren hebben vanuit de Inspectie Leefomgeving en Transport een boete gekregen voor het niet kunnen aantonen van het energielabel bij overdracht van een pand.

 

Inspectie Leefomgeving en Transport

Sinds januari 2015 is het energielabel verplicht voor utiliteitsgebouwen. De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert op de aanwezigheid van deze labels. Inmiddels zijn enkele boetes voor het niet bezitten van een energielabel uitgedeeld aan pandeigenaren. Dit is met terugwerkende kracht gebeurd en heeft 23 pandeigenaren een boete opgeleverd met de hoogte van maximaal €10.000,-. De komende periode zullen zij extra controleren en maatregelen nemen, wanneer eigenaren geen label hebben.

 

Verschil woningen en utiliteitsgebouwen

Zowel woningen als utiliteitsgebouwen hebben een verplichting op het gebied van een energielabel bij verkoop of verhuur van een bedrijfspand. Voor woningen bestaat een voorlopig energielabel, die voor €10,- definitief gemaakt kan worden. Voor utiliteitsgebouwen is dit een ander verhaal, deze hebben namelijk geen voorlopig label. Om een definitief energielabel te kunnen krijgen zal een inspecteur op locatie moeten komen om een opname te doen. De kosten hiervoor zijn daardoor hoger, bij Energielabel bedrijfspand kunt u dit eenvoudig regelen. Vaste all-in prijzen.

Realisatie door Hetworks