• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

Energielabel voor bedrijvenBedrijfspanden hebben een energielabel nodig wanneer de eigenaar deze wil gaan verkopen of verhuren.

Het energielabel bedrijfspand moet verplicht aanwezig zijn op het moment van de overdracht. Is dit niet het geval kunt u een boete ontvangen. Deze boete kan oplopen tot wel € 10.000,-, terwijl het laten opstellen van het label al vanaf € 345,- mogelijk is.

De precieze kosten om uw bedrijfspand van een energielabel te voorzien zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand. Hierbij hoeven de vierkante meters die gebruikt worden als opslag en werkplaats niet meegenomen te worden. Deze vierkante meters hebben namelijk vrijstelling van het energielabel en worden dus ook niet meegenomen in onze uitgebrachte offerte. Wanneer u een offerte bij ons aangevraagd heeft ontvangt u binnen een uur een reactie. De uitgebrachte offerte is altijd inclusief alle kosten, hier komen dan ook geen extra kosten als reiskosten of registratiekosten meer bij.

 

Om het energielabel bedrijfspand voor u te kunnen bepalen zal er een adviseur bij u langskomen.

 

Hij of zij komt dan uw pand inspecteren. Hij let hierbij op zaken als type glas, isolatie van de buitenwanden en dak, type installaties en verlichting. Aan de hand van deze informatie wordt met behulp van een rekenmodule het energielabel bepaalt.

 

Wanneer u na het ontvangen van uw energielabel benieuwd bent op welke manieren u uw huidige label zou kunnen verbeteren kunnen we ook een adviesrapport voor u maken.

 

In dit rapport belichten we dan alle mogelijkheden om uw label te verbeteren. Dit kan uiteenlopen van het vervangen van de huidige verlichting naar LED-verlichting tot extra isolatie aanbrengen.

 

De extra isolatie kan aangebracht worden op een aantal manieren afhankelijk van het type pand. Bij een grote verbouwing kan aan de binnenkant van de muren extra isolatie worden aangebracht. Ook kunt u ervoor kiezen om de spouwmuur te vullen met isolatie, deze wordt er via de buitenkant ingespoten. Bij een zeer uitgebreide renovatie kan er zelfs een extra buitengevel geplaatst worden.

 

Bent u benieuwd naar uw energielabel bedrijfspand of naar hoe u uw huidige energielabel kunt gaan verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Realisatie door Hetworks