• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

Energielabel winkel gunstig

 

Gaat u uw winkelpand verkopen? Vraag dan uw energielabel winkel aan bij Energielabel Bedrijfspand.

 

Wanneer u akkoord gaat met de door ons verstuurde offerte komt er een adviseur bij u in de winkel langs. Deze voert de opname voor het label uit. Hij kijkt hierbij naar welk type isolatie er gebruikt wordt in de gevel, dak en vloer. Naar het type glas dat gebruikt wordt en nog naar een aantal andere zaken.

 

Alles bij elkaar opgeteld bepaald uw energielabel. We zien regelmatig dat het energielabel voor een winkelpand gunstig uitvalt. Dit komt omdat panden met winkelfunctie niet zo streng beoordeeld worden. De functie van het pand heeft een erg sterke invloed op het energielabel.

 

In winkelpanden wordt vaak gebruik gemaakt van enkel glas omdat je hierdoor beter de artikelen in de etalage kunt zien staan. Wanneer er gebruik gemaakt zou worden van dubbel glas of HR++ glas kan er vervorming optreden. Het glas wordt dus niet zwaar meegerekend door de RVO wanneer het energielabel berekend moet worden. De isolatie van een winkelpand wordt ook niet zwaar meegerekend bij de bepaling van het energielabel. Dit omdat bij winkelpanden de voordeur vaak open staat en hierdoor al veel meer warmte verloren gaat dan bij een ander type bedrijfspand.

 

Ook de verlichting die aanwezig is heeft een minder negatieve invloed op een pand met een winkelfunctie dan een pand met een andere functie. Het aantal WATT mag bij een energielabel winkel vele malen hoger zijn dan voor een pand met een kantoorfunctie.

 

Hierdoor gebeurt het regelmatig dat een winkelpand met enkel glas, slechte isolatie en veel WATT aan verlichting toch op een energielabel A kan uitkomen. Terwijl exact hetzelfde pand wanneer het een kantoorfunctie heeft op een energielabel G uit zou kunnen komen.

 

De functie van uw pand kunt u vinden in de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen)

Heeft u vragen over uw huidige energielabel of wilt u een energielabel winkel aanvragen neem dan direct contact op.

Realisatie door Hetworks