• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

Energielabel winkel aanvragen

Een energielabel voor uw winkel aanvragen werkt op dezelfde manier als wanneer u een energielabel voor een ander bedrijfspand aan zou vragen.

 

 

 

 

 

We stellen een offerte op, op basis van het aantal vierkante meters van de winkel. Het verschil tussen een energielabel winkel en een energielabel voor een ander type bedrijfspand is dat sommige factoren minder zwaar meetellen wanneer de functie van het pand winkel is. In de BAG heeft elk pand een functietitel meegekregen. Dit kan zijn industriefunctie, kantoorfunctie, gezondheidsfunctie, horecafunctie, woonfunctie en ook winkelfunctie.

 

Wanneer er een energielabel opgesteld moet worden voor een pand met een kantoorfunctie tellen sommige zaken zwaarder mee dan wanneer het pand een winkelfunctie heeft. Voorbeelden van zaken die minder zwaar mee zullen tellen bij een energielabel winkel zijn het type glas, de isolatie en het type verlichting wat gebruikt wordt.

 

Deze tellen minder zwaar mee omdat dit vrijwel altijd ongunstig is bij een winkelpand. De deur staat bijvoorbeeld geregeld open zodat isolatie weinig invloed heeft. Er is altijd veel verlichting aanwezig zodat de producten goed te zien zijn.

Een energielabel winkel zal hierdoor vaak gunstiger uitvallen dan wanneer dezelfde waarden ingevoerd worden bij een pand met een kantoorfunctie.

Om het energielabel te kunnen bepalen is het verplicht dat er een adviseur bij uw winkelpand langs komt. Hij kijkt hierbij dus naar het type isolatie, type glas, aantal en soort verlichting en naar de aanwezige installaties. Al deze bevindingen worden in een rekenschema gezet van de RVO en hieruit komt het energielabel voor uw winkelpand.

Energielabel Bedrijfspand registreert uw energielabel ook direct, hier hoeft u verder niets voor te doen.

 

Een keer in de zoveel worden wij ook gecontroleerd of onze opnames volgens de regels verlopen. Dan komt er een andere adviseur langs die nogmaals het pand inspecteert. Het is uiteraard de bedoeling dat hij dezelfde bevindingen doet als de eerste adviseur die bij u is geweest.

 

Wanneer u wilt weten wat het huidige energielabel van uw winkelpand is vraag dan direct uw vrijblijvende offerte aan. U ontvangt uw offerte binnen een uur per email. Mocht u nog vragen hebben voordat u een offerte aan wilt vragen kun u die uiteraard ook stellen door een email te sturen naar Energielabel Bedrijfspand of even te bellen naar 085-0240700.

Realisatie door Hetworks