• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan diverse projecten.

Deze projecten bestonden onder andere uit het leveren van meerdere energielabels winkelpand en energielabels voor meerdere bedrijfsverzamelgebouwen.

 

Hieronder vertellen we wat meer over hoe we uw energielabel winkelpand berekenen.

 

Ieder type pand wordt op een andere manier beoordeelt. Dit betekent dat 2 identieke panden met bijvoorbeeld hetzelfde type isolatie, glas en installaties maar met een andere functietitel, ook een ander energielabel kunnen ontvangen. Dit komt omdat het rekensysteem van de RVO bepaalde aspecten van een pand zwaarder laat wegen bij een kantoorpand dan bij een winkelpand.

 

De ervaring leert dat het rekensysteem bij een winkelpand een stuk soepeler is. Hier wordt er bijvoorbeeld minder streng gekeken naar isolatie omdat bij een winkel toch vaak de deur open staat en er hierdoor al veel warmte verloren gaat.

Voor een winkelpand is het over het algemeen gemakkelijker om een goed energielabel te behalen dan voor een kantoorpand.

 

De functie van het pand staat vermeld en geregistreerd in de BAG, we kunnen een pand ook geen andere functie toebedelen dan de functie die in de BAG vermeld staat.

 

Een offerte voor een energielabel winkelpand stellen we op met behulp van het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand. Wanneer u dit meteen vermeld bij de aanvraag kunnen we u meteen een passende offerte toesturen. Voor de opname van het pand is het ook altijd handig wanneer er tekeningen beschikbaar zijn. Dit scheelt de adviseur tijd op locatie omdat hij deze tekeningen kan gebruiken tijdens het uitwerken van het label.

 

Naast de opname waarbij er een adviseur bij u ter plaatse langs komt zal hij ook altijd thuis nog het nodige werk moeten verrichten om de opname uit te werken. Met behulp van deze uitwerkingen wordt het energielabel bepaalt door de RVO.

 

Heeft u een energielabel winkelpand nodig of een energielabel voor een gebouw met een andere functie? Neem contact op met Energielabel Bedrijfspand en ontvang binnen een uur uw offerte per email.

Realisatie door Hetworks