• BRL 9500 gecertificeerd
  • Landelijke dekking
  • Al vanaf 2008 actief

Energielabel Bedrijfspand financierenNaast dat het door de overheid verplicht gesteld is om een energielabel in het bezit te hebben op het moment van verkoop of verhuur hechten banken ook steeds meer waarde aan een positief energielabel.

Hoe positiever of ‘hoger’ het energielabel is hoe meer bereid de banken zijn om een hypotheek te verstrekken.

 

Steeds meer banken geven namelijk aan dat ze een pand niet meer willen financieren als het energielabel D of slechter betreft. Deze panden mogen namelijk op den duur niet meer gebruikt worden. Voor kantoorpanden groter dan 100m2 gaat die regel al begin 2023 in. Dan mag het kantoorpand niet meer als zodanig gebruikt worden wanneer deze niet voldoet aan de eis energielabel C of hoger. De verwachting is dat deze regelgeving voor overige panden spoedig gaat volgen.

 

Het doel is om alle kantoorpanden voor 2050 energieneutraal te krijgen. Tussen minimaal energielabel C in 2023 en energieneutraal in 2050 zit nog minimaal energielabel A in 2030. Meer dan de helft van alle kantoorpanden in Nederland heeft nog niet minimaal energielabel C. De verwachting is dat voor veel oudere panden energielabel A nooit haalbaar is tenzij er een hele grondige renovatie plaats gaat vinden. Er worden vanuit de overheid subsidies aangeboden om renovaties en verbeteringen te stimuleren.

 

Door velen wordt het energielabel als een verplichting die niets toevoegt gezien en alleen maar geld kost. Toch heeft het energielabel ook voordelen. Met behulp van het label kan inzichtelijk worden gemaakt hoe energiezuinig een pand is. Dit kan positief zijn wanneer u het wilt gaan verkopen. Wanneer het pand dat u wilt gaan kopen een positief energielabel heeft, verleend uw bank waarschijnlijk ook makkelijker een lening met een lage rente dan wanneer het een pand met een slecht energielabel betreft.

 

Het energielabel wordt bepaald door een aantal factoren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het type verlichting, type isolatie van de gevels, vloer en dak en naar welke types installaties er gebruikt worden voor het verwarmen en koelen van het pand.

 

Wilt u ook een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in of stuur een email met het aantal vierkante meters van het desbetreffende pand naar info@energielabelbedrijfspand.nl. Dit dient het aantal vierkante meters te zijn exclusief de ruimtes die gebruikt worden als opslag of werkplaats. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Realisatie door Hetworks